Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Sztuka Śnienia
Skrzydła Intencji
Miłość
dorota #1
Member since Nov 2007 · 49 posts
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: Skrzydła Intencji
   „Carol się uśmiechnęła i objęła mnie. A ja byłem przepełniony tak przytłaczającą miłością do niej, że mimowolnie zacząłem płakać.
 - Twoje ciało energetyczne porusza się do przodu na świetlistych włóknach energii wszechświata- szepnęła mi do ucha.- Unosi nas dar intencji od tej, która sprzeciwiła się śmierci.
    Miałem dość energii, by zrozumieć, co mówi Carol. Zapytałem ją nawet, czy sama rozumie, co to wszystko oznacza. Uciszyła mnie delikatnie i wyszeptała mi do ucha:
  - Oczywiście, że rozumiem. Darem od tej, która sprzeciwiła się śmierci, były skrzydła intencji. Dzięki nim śnimy teraz siebie w innym czasie. W czasie, który dopiero nadejdzie.”
……………………………….
„- Śnimy siebie samych. Śnij swą intencję mnie. Zamierz mnie w przód! Zamierz mnie w przód! Zamierz mnie w przód!”

Carlos Castaneda "Sztuka śnienia" str.292-293

Pamiętacie? To jest Intencja Czarowników i Wojowników...Nasza Intencja....
dorota #2
Member since Nov 2007 · 49 posts
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: Skrzydła Intencji, Miłość
"Opowiedziałem Carol, jak spierałem się z don Juanem na początku naszej znajomości, usłyszawszy jego wyznanie o motywach pozostania na ścieżce wojownika. Don Juan powiedział wówczas, że to strach sprawia, że kroczy prostą ścieżka, a tym, czego obawia sie najbardziej, jest utrata naguala, abstraktu, ducha.
 -W porównaniu z utratą naguala- powiedział do Juan z prawdziwym żarem w głosie- śmierć jest niczym. Mój strach przed utratą naguala jest rzeczywistą rzeczą, jaką posiadam, ponieważ bez niego nie miałbym po co żyć, a śmierć nie jest rozwiązaniem.
 Powiedziałem Carol,że od razu przeciwstawiłem się jego słowom, chełpiąc się, że ponieważ jestem nieczuły na strach, to siłą sprawczą, która mogłaby zmusić mnie do pozostania na jednej ścieżce, musi być dla mnie miłość.
 Don Juan odparował wtedy, że gdy przychodzi czas prawdziwej próby, strach jest jedynym stanem, który przynosi wojownikowi jakąś korzyść. W skrytości ducha pogardzałem nim z tego powodu, uważając jego słowa za przejaw ograniczenia.
 -Koło zatoczyło pełny obrót- powiedziałem do Carol.- I spójrz na mnie teraz. Mogę ci przysiąc, że jedyną rzeczą, która daje mi siły, jest strach przed utratą naguala.
 Carol posłała mi dziwne spojrzenie, którego nigdy przedtem u niej nie widziałem.

- Ośmielę się nie zgodzić- powiedziała cicho.- Strach jest niczym w porównaniu z miłością. Strach sprawia, że pędzisz na oślep; miłość sprawia, że postępujesz inteligentnie."

"Sztuka śnienia" Carlos Castaneda (str.290-291).

http://pl.youtube.com/watch?v=1yrR3qOmN04
http://pl.youtube.com/watch?v=N-roGMGyFu0
This post was edited on 2008-02-09, 15:20 by dorota.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20080804-dev, © 2003-8 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 01:48:54 (UTC +02:00)