Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Pytania i Prośby o Pomoc
:)
kristina #1
User title: Niebieska Rytmiczna Noc
Member since Oct 2007 · 21 posts · Location: Szczecin
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: :)
This post was edited on 2010-12-14, 13:37 by kristina.
Lagarto (Administrator) #2
User title: Żółty Solarny Wojownik
Member since Aug 2007 · 34 posts
Group memberships: Administratorzy, Użytkownicy
Może zabrzmi to trywialnie, ale najlepszymi nauczycielami dla nas często jesteśmy my sami. Niejednokrotnie szukałem niejako potwierdzenia gdzieś na zewnątrz w tym co czułem... W końcu znajdowałem odpowiedź, która nie była w sumie odpowiedzią, a tylko potwierdzeniem. To trochę taki wyuczony brak zaufania do samego siebie. Myślimy, że oświeceni mistrzowie czy inni nam podobni co przeszli przez to co nas trapi, podpowiedzą nam co robić, ale tak naprawdę my to już wiemy.  Wydaje mi się, że to kwestia świadomości. Świadomość daje Ci możliwość wglądu w to co sie z Tobą dzieje i to często pozwala dostrzec także i przyczynę. Inaczej robimy wielkie koło zamiast iść  najprostszą możliwą drogą.

Niemniej jednak Twój stan przypomina mi coś... Dyscyplina. Jeśli masz jej wystarczająco dużo to wówczas zbierasz energie, która wcześniej szła dla latawca. Ten jest jednak coraz bardziej wygłodniały i tak jak Ty go podeszłaś wcześniej tak i on może podejść Ciebie. Dyscyplina jest dla niego niestrawna, a gdy ją tracisz on znów jest syty.

Może to coś Ci pomoże, a może nie... Tak czy inaczej dobrze jest spojrzeć czasem w lustro jakim jest świadomość i dostrzec co nam ono pokazuje :) Nawet jeśli to co zobaczymy nie jest miłe...
♪♬ .... ♪♬
dorota #3
Member since Nov 2007 · 49 posts
Subject: halo Kristina
To, co przezywasz każdy z nas czasami przechodzi...i bywa, że jest to związane między innymi z tym, na co zwracamy uwagę, gdzie ją kierujemy.Teraz najważniejsze byś nie oceniała siebie w żaden sposób.Myślę,że może Ci pomóc rekapitulacja.
Na warsztatach Tensegrity rekapitulacja i podchodzenie, to główne praktyki-prowadzą do łez, ale też pozwalaja zobaczyć przyczynę naszych problemów.Tam praktykujący pomagaja sobie nawzajem i dlatego wszelka pomoc jest niezwykle wartościowa.Jeśli potrzebujesz napisz na dorottta@yahoo.co.uk
Kiedy czujesz, że już nie możesz, że brakuje Ci sił-za wszelka cenę postaraj sie wykonywać Magiczne Przejścia, jakiekolwiek, nawet pojedyncze ruchy.
Połóż sie, połóż dłonie w dole brzucha w okolicach macicy, zacznij głęboko oddychać...wycisz się.Potem wsłuchaj się w to, co usłyszysz, poczujesz, zobaczysz.Przyjdzie odpowiedż na każde Twoje pytanie, postaraj się zachować ciszę i spokój.
Nie bój się i zaufaj sobie...Nie traktuj tego, co Cię spotyka, jak końca czegoś, co daje Ci radość.Płyń z tym i pozwól dziać się rzeczom i zdarzeniom.
Kristine mam nadzieję, że niedługo poćwiczymy razem-ufam, że tak będzie. :)
Zawsze, kiedy dopada mnie coś podobnego patrzę w chmury, szukam ZNAKU od Ducha, który przychodzi w postaci uśmiechu obcej osoby, w czyimś miłym słowie, czy geście...czasami jest to fragment książki Carlosa Castanedy, albo Florindy, czy Taichy...A ostatnio wiersz "Dzikie gęsi" Mery Oliver i świadomość, że poleciła go Carol Tiggs....Wraca otucha...Trzymaj sie, Kristine...
Dzielenie się nie jest szukaniem mistrzów, ale możemy naprawdę sobie nawzajem pomagać.Tego uczą ostatnio Instruktorzy Cleargreen, którzy wręcz namawiaja do kontaktów telefonicznych i jakichkolwiek innych...
dorota #4
Subject: to jeszcze ja
Kristine, energii dodaje też śnienie...zwróć uwagę na sny i śnienia.Skieruj tam swoją uwagę...
OŚMIEL SIĘ ŚNIĆ I SPEŁNIAĆ WIELKIE SNY, które tkwią gdzieś w Tobie.
Rekapituluj i podchodź siebie, poczuj sie lekka, jak chmurka, jak ptak...
Jeśli ćwiczysz sama Magiczne Przejścia, to podchodzisz siebie wraz z Sobowtórem.To, co Ci On podpowie pozwala Ci przybliżyć się do Niego.
On podpowiada Ci, co jest dobre dla Ciebie w tym momencie.
Jeśli nie masz ochoty ćwiczyć, to słuchaj siebie, nie ćwicz.To też jest podchodzenie.
Rób to, na co masz ochotę.
Jeśli ośmielasz się coś nowego zrobić, zamierzyć, śnić, to zrób to, nie zważaj na przeszkody, wątpliwości...opinie, to jest PODCHODZENIE SIEBIE I Z SOBOWTÓREM.
Będziemy ćwiczyć w Zielonej Górze za kilka miesięcy Magiczne Przejścia, które prowadzą śnienie Twych własnych , zamierzonych celów- dołącz wtedy do nas.
Pułapka samooceny może byc równie łatwa, jak ocena innych.
Możęsz byc zawsze sobą przed samą sobą.
Pozdrawiam Cię i wszystkich.
tolcha #5
User title: Biały Wiodący Jaguar
Member since Oct 2007 · 33 posts · Location: Łódź
pozdrawiam serdecznie , dziekuje, milych wakacji, cmok
dorota #6
Subject: pozdrowienia :)))))
Pozdrawiamy wszystkich, dziekuję za pozdrowienia. XOXOXO
kristina #7
:).
This post was edited on 2010-12-14, 13:38 by kristina.
dorota #8
Subject: :)))))
Dziekuję, Kristine myślę to samo o Tobie...
Wojownicy w podróży miewają różne chwile...raz jest dobrze, raz gorzej, ale kontakt z nimi jest niezapomniany-zostawia coś więcej niż tylko wrażenie, to jest, jak dotyk skrzydeł motyla, które muskają serce.
Spotykałam ludzi, innych praktykujących, którzy mówili obcym językiem, ale do dziś mam w sercu ich obraz, który jest obrazem odczuć i niezapomnianych wrażen-ich podróż jest podobna, niczym się nie różnimy...Jesteśmy tacy sami.
Cieszę się, że poznałaś Egipt-śnij ten sen cały czas i nigdy ni wątp w MOC DUCHA, W SWOJĄ MOC.
To jest niezwykłe, mówiąc do Ciebie, mówie tak naprawdę do siebie samej.
Dziękuje, Kristine. Pomogłaś mi.Pozdrawiam.
kristina #9
This post was edited on 2010-12-14, 13:39 by kristina.
Piotr (Moderator) #10
Member since Sep 2007 · 15 posts · Location: Kraków
Group memberships: Moderatorzy Globalni, Użytkownicy
spróbuj kristine nawet podczas wewnętrznych przemian - jednak mimo wszystko ćwiczyć cokolwiek - rower, bieganie, falun dafa, spacer, cokolwiek co pozwoli rozruszać zagęszczoną energię, tensegrity później przychodzi samo :)
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20080804-dev, © 2003-8 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 01:50:43 (UTC +02:00)